Kolejny film… Tym razem Janek gotuję w przepięknym leśnym otoczeniu na terenie Rycerska Stanica.
W tak urokliwym miejscu przygotował słowiańską zupę z zająca z dodatkiem dzikich roślin jadalnych.
Dodatkowo w filmie przepis na podpłomyki z wykorzystaniem mąki z kory sosny!!
Jest to kolejny odcinek z serii „Zioła i kwiaty jadalne” który powstały w ramach projektu współpracy Gotowanie Atrakcją Regionu. Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Link do filmu na naszym YouTubie:
Szczególne podziękowania dla gospodarza Pana Krzysztofa Stachurskiego, który udostępnił swoje liczne zbiory i eksponaty na potrzeby filmu. W Rycerska Stanica dzieli się ogromną wiedzą i pasją organizując pokazy historyczne, prowadząc zajęcia edukacyjne z zakresu historii oraz naukę jazdy konnej i władania bronią białą.
—
Produkcja: Liwiusz Rosołowski