Stowarzyszenie "Unia Nadwarciańska"                          Szlakiem tego, co piękne...

Rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego pt. „Smaki Regionu GAR edycja II”

Rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego pt. „Smaki Regionu GAR edycja II”

Rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego pt. „Smaki Regionu GAR edycja II”

7 września 2021 roku na terenie Hotelu Stara Gorzelnia Klasztorna w Licheniu Starym odbyło się uroczyste rozstrzygnięcie i wręczenie nagród uczestnikom konkursu kulinarnego pt. „Smaki Regionu GAR edycja II”, a to wszystko w ramach projektu współpracy pn. „Gotowanie Atrakcją Regionu” , poddziałanie 19.3 “Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Decyzją komisji konkursowej:

  •  I miejsce bon o wartości 2 000 zł otrzymała Pani Elżbieta Mróz za przygotowanie  Jagieł z mlekiem w towarzystwie owoców.  Pani Elżbieta reprezentowała KGW „Jaglanki” ze Skokumia
  • II miejsce bon o wartości 1500 zł otrzymała Pani Barbara Jeżak  oraz Pani Honorata Maćkowska za przygotowanie Polewki Wiejskiej. Panie reprezentowały KGW w Imielnym
  • III miejsce bon o wartości 600 zł otrzymała Pani Agnieszka Łechtańska oraz Pani Marlena Grzybowska za przygotowanie Sernika papieskiego. Panie reprezentowały Stowarzyszenie „Nasze Dzieci – Nasza Szkoła”.
  • Nagroda Publiczności bon o wartości 300 zł otrzymała Pani Aleksandra Wiatrowska za przygotowanie Gziku z rzodkiewką i koperkiem z zapiekanymi pyrami w maśle czosnkowym. Pani reprezentowała KGW „Nad Jeziorem” w Giewrtowie.

Wyróżnienia w konkursie otrzymał Pan Jan Maślaczyk za przygotowanie Naleśników Ruśników, Pani Łucja Michalak za przygotowanie Domowych pierogów z serem i coulis truskawkowym, Pani Natalia Grabarczyk za przygotowanie Polewki z maślanki ze smażonym boczkiem i ziemniakami, Pani Arlecie Więcek i Barbarze Witkowskiej za przygotowanie Puszystego sernika, Pani Marzenie Kuczmaszewskiej za przygotowanie Pierogów z serem, kapustą i grzybami, Panu Janowi Słowińskiego za przygotowanie Zupy „Nic”.

Jako organizatorzy serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu za udział i zaangażowanie.

 

FOTORELACJA